Úgy esett eme érdekes eset, hogy én erősködtem anyósomnak: marha kicsi ott a hely, nehéz nekem, mint kezdő sofőrnek ott navigálni. De csak odafordultunk, azt mondta, a kapubeállónál meg tudok majd fordulni – akkor még nem állt ott a fehér furgon -, parkoltam egy nagyon-nagyon szabályosat, csillagosötös szintűt, és bementünk a boltba.
Akciós volt a csirkemell: 800 Ft/kg! Valami isteni kép felrémlett előttem – az okokat nem tudom -, hogy én azt bizony megtűzdelem finom, házi füstölt szalonnával, és megsütöm jó ropogósra… a nyál összefutott a számban a képre. 🙂
Szatyorba, majd csomagtartóba is került a husi azon nyomban 😀
Ja, és a fehér furgon… kapubeállóban volt. Ahogy elnéztem, éppen hozott valamit a környező boltok egyikébe. Khmm, elég kellemes pár percet okozhattam a sofőrjének, mire sikerült kiállnom ott. Hadonászott szegénykém, de hát én nagyon dinka vagyok, meg eredetileg szőke is, így dunsztom nem volt, mit akar mutogatni. (Tehát van egy sáv és egy – elfoglalt – kapubeálló összesen az adott helyen, ott forduljak meg. Ipszilonban, ami iszonyatosan nagy mumusom. Hajtépééés! :/ És nagyjából fizikailag lehetetlenség. Na ezért nem szeretek én oda elmenni. Inkább majd valahol a környéken leteszem a kocsit legközelebb, de oda… hát nem!)
Isteni tűzdelt csirkemell
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell (csontostul)
- fűszerek: provence-i fűszerkeverék, fokhagyma, só
- kb. 10 dkg házi füstölt szalonna
- kb. 1,5 dl eperbor
- 1 dl olívaolaj
Elkészítés:
- A csirkemellet megmossuk – én a tollas bőrét lehúztam, pedig finom lett volna; csak hát az a sok tok… -, és a két felén 4-4 jó mély bevágást ejtünk. Ebbe belenyomkodjuk a szalonnacsíkokat, majd amennyire tudjuk, összenyomkodjuk a nyílás száját.
- Befűszerezzük, meglocsoljuk az olajjal körben, alá öntjük az eperbort, és alufóliával lefedve 200 fokon másfél órát sütjük, majd az alufóliát eltávolítva légkeveréssel további, min. fél óráig sütjük.
Kommentek