bopciblog

Kavart túrós rétes nyújtás nélkül

Ez a recept anyósomtól érkezett, amit – természetesen 🙂 – feljavítottam a saját ízlésünk szerint. Apa úgy hozta a lapot, hogy anyukája küldi, házi feladat gyanánt. Értsd: azonnal el kell készíteni.

Na jó, hát megcsináltam. 🙂 Nagy “duzzogva”. 😀

Apa azért hozzátette, hogy “fel ne tedd a blogodra, mert a mindmegettéről van!”. Hát dehogynem teszem fel! Csak előkerítem hozzá, honnan is van az a recept, amit én felturbóztam 🙂 Itt van 🙂

Igen, tényleg a nagyon elfoglalt háziasszonyok, anyukák receptes könyvébe való, mert az égvilágon semmi, de semmi gyakorlat és pepecselés nem kell hozzá, összekevered a száraz hozzávalókat, ráöntöd a tojás+tej kombót és mehet a sütőbe. Nem, nem zakkantam meg, ez tényleg ennyi!

 

Kavart túrós rétes nyújtás nélkül

Hozzávalók:

  • 2 x 7 ek búzaliszt
  • 2 x 5 ek kristálycukor
  • 2 x 1/2 csomag sütőpor
  • 2 x 1 csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél narancs reszelt héja
  • fél kg túró
  • 4 tojás
  • fél liter tej
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 ek olvasztott margarin

Elkészítés:

  1. Egy tepsit kikenünk margarinnal. A sütőt bekapcsoljuk 175 fokra. Összekeverjük a 7 ek liszt, 5 ek cukor, fél csomag sütőpor, 1 csipet só keverékét. (Igen, nedves hozzávaló nem kell bele.) Erre rámorzsoljuk a túrót, meghintjük reszelt citromhéjjal és 2 csomag vaníliás cukorral.
  2. Most jön a következő száraz hozzávaló adag: a 7 ek liszt, az 5 ek cukor, fél csomag sütőpor, 1 csipet só. Ezt csak rászórjuk, semmi extra hozzávaló nem kell más.
  3. Most összekeverjük a tojást a tejjel (mint egy rántottát, fel kell verni először a tojást, majd beleöntjük a tejet), ebbe megy a maradék vaníliás cukor és az olvasztott margarin. (Mi “tocsogósan” szeretjük.) Egész egyszerűen ráöntjük a tepsiben sorakozó rétegekre, kicsit odaütögetjük az alját az asztalhoz, hogy a buborékok feljöjjenek, és a sütőbe tesszük. Először kb. 20 percig 175 fokon sütjük, majd visszavesszük 160 fokra és készre sütjük. Kb. még fél óra onnan számolva. Ránézésre el lehet dönteni, hogy mikor jó. Kb. aranybarna lesz a teteje, kis hólyagokkal. Ha kihűlt, szeletelhetjük. 

 

eyeemfiltered1456687253500

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!