bopciblog

Ha eperszezon, akkor gyors epres süti

Elmentünk epret szedni. Na nem a világ végére, csak anyósékhoz, mert náluk már beérett. Nálunk még nem.

Férj valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag azzal volt, hogy az a ládányi szamóca lekvárként fogja végezni. Igenám, de Picim észre vette, hogy az ott ám nagyon incsi-fincsi hami, amit ő tucatszám tud betömni a pocakjába. Jött is pár percenként, hogy “amma eepopott!” (=hamma elfogyott). Dedóvó Házirobot pedig újratöltötte a kistányért.

Így, cirka egy óra leforgása alatt nagyjából másfél-két kilónyi szamóca odalett: a Kicsim és a Picim betermelte. Nagyom is kapott belőle – amikor kijött és tudtam neki csempészni egy keveset. Mert a szamóca már csak ilyen. Kelendő fogyótermék.

Ja és tele van antioxidánssal, ásványi anyagokkal, jót tesz a bőrnek, lassítja az öregedést, kiváló vitaminforrás – na és az íze meg az illata olyan, hogy… nem, képtelenség abbahagyni az evését! 🙂

Mivel az eper fogyott, jobban is, mint kellene, muszáj volt valamit kitalálnom. Így született hát ez a különlegesen finom, nagyon gyors epres süti. (Ritkán mondom tiszta lelkiismerettel valamire, hogy finom, de ez pont beleesik abba a ritkába.)

eperszezon

 

Gyors epres süti

Hozzávalók:

  • 25 dkg puha margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 26 dkg búzafinomliszt
  • 16 dkg rétesliszt
  • 1 csipet só
  • 1 dl tej
  • 24 szem szamóca

Elkészítés:

A cukrot kikeverjük a margarinnal és a tojással, hozzáadjuk a sóval és sütőporral elkevert liszteket, legvégül hozzáadjuk a tejet. Egy habos, könnyű tésztát kapunk, amit a kikent-lisztezett tepsibe tudunk beleönteni. A tetejére tesszük a szamócákat, kicsit bele is nyomkodjuk.

Sütőben először 175 fokon, majd 160 fokon készre sütjük – kb. 50 perc alatt. Tűpróba szükséges!

IMG_20160516_213239

 

IMG_20160516_213143

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!