Mert a banán ugye finom dolog. És mostanában elég sok variációban készítettük el: shake, muffin, kalács, piskótába krémnek… unalmas, nincs mit mondani rá. Még ha csokival kevertük, úgy is egy idő után már sok.
Lapult az egyik hűtő polcán egy árválkodó joghurt. Egy ananászos, szép nagy ananász darabokkal. A muffin pedig olyan dolog, ami elég könnyű és gyors ahhoz, hogy hót betegen is el lehessen készíteni – én vagyok az ágynak dőlt illető, szerencsére nem a gyerekek.
(Hogy hová dugták el a drágáim a mércés pohárkámat, fogalmam sincs, így a kenyérsütőhöz való méricskélős kütyüt használtam most.)
Ananászos-joghurtos muffin
Hozzávalók:
- 10 dkg puha ír vaj
- 350 ml liszt
- 150 ml kristálycukor
- 3 tojás
- 1 nagy csipet só
- 1 doboz ananászos joghurt (250 g volt ráírva, de sűrű és krémes fajta)
- fél tk szódabikarbóna
Elkészítés:
Az összes hozzávalót összekeverjük alaposan, majd papírkapszlikkal bélelt 12-es muffinsütő formába kanalazzuk őket, és 35 perc alatt 175 fokon készre sütjük. Tűpróba szükséges!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: