bopciblog

Tejszínes-epres túrókrémtorta

Gyereknapra valami különlegeset akartam kreálni. Eper volt dögivel – van is még szerencsére, a csüngő eper is érik befele <3 -, a csoki is szériatartozék nálunk, főleg, ha sütiről van szó, a túrót is szeretik, krém formájában magukba tömni. Nem kellett sokat gondolkodni, mi legyen a menü 🙂

Tojás annyi van még mindig, hogy Főcsatornát lehet vele rekeszteni – nincs messze, húsz perc autókázással meg is oldhatnánk -, ezért egyértelmű volt, hogy piskóta alap lesz.

 

IMG_20160529_182225

 

 

Tejszínes-epres túrókrém “torta”

Hozzávalók:

piskóta:

  • 5 tojás
  • 5 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • csipetnyi sütőpor

krém:

  • 500 g félzsíros túró
  • 150 g friss eper (amúgy szamóca, de mindegy) plusz legalább ugyanennyi belenyomkodni
  • 1 ek citromlé
  • csipetnyi só
  • 200 ml habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

 

Elkészítés:

 1. Sima, szimpla 5 tojásos piskótát készítünk. A mienk jó magas lett, így félbe vágta Férj, hogy megtöltsük. Nekem brutálisan nem megy a vízszintesen kettévágás, bármit is csinálok.

 2. A kihűlt piskótát megtöltjük a következő krémmel: a túrót a citromlével és a friss, nagyon puha szamócával összetörjük, hozzáadjuk a sót.

13322094_1701089573476076_1985538590343961284_n

 3. A porcukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, egy kelyhes mixerben alaposan eldolgozzuk, hogy folyékony legyen. Így hűtjük egy bő órát, hogy fagyi állagot kapjunk. Ha ez megvan, akkor felverjük a habtejszínt és összeforgatjuk ezzel a nagyon hideg trutyival. Ez egyből mehet a sütibe. A maradék szamócát feldaraboljuk és belenyomkodjuk a krémbe.

IMG_20160529_102654

 

 4. A piskóta másik felét ráfordítjuk a krémre, és lehet száműzni a hűtőbe. Pár óra – 3-4 legalább – pihentetés után lehet szeletelni.

 

IMG_20160529_182435_334

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!