bopciblog

Házi savanyúságom

Nyáron az egyik leggyakrabban eltett étel az uborka. Ki édesen, ki savanyúan, ki vizesen, de a lényeg, hogy tartósítjuk, konzerváljuk. A leggyakoribb a kovászolás, amit el szoktak követni, ám mivel apa kikötötte, hogy ő nem eszik egy falat kovászos uborkát sem, úgy csináljam – hát azt még nem kezdtem elrakni. Helyette viszont itt van egy… Tovább »

Főzzünk be – természetesen egyáltalán nem szokványosan

Anyósom ugyebár a kórházi ágyat nyomja. Még mindig. Tehát rám maradt az egész befőzéses mizéria. Apa odavan a főnökének főzőcskézni (egyre újabb munkakörei lesznek, ugyanannyi fizuért…), Pannikám meg kikötötte, hogy neki gyros tál kellene a névnapjára. Ami ma van. De a legfontosabb – apa szerint -, hogy az őszibarackokból befőtt készüljön. Ámen. Azt viszont szerintem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!