bopciblog

Matcha teás-vaníliás ökörszem nektarinnal – cukormentesen

Van egy hókuszpókusz, ami körüllengi a matcha teát. Igen, igen, arról a zöld porról beszélek, amiből készítik nagyonkeleten – tehát nem a török bazárokban – azokat a lélegzetelállító sütiket. Ezzel adnak nekik zöld színt.   Na tehát ezeket a lehetetlenül zöld színeket a zöld, matcha tea adja. Mert ugye ha zöld vagy kék színt adunk… Tovább »

Nyári, citrusos csiga bodzával, kókusszal és kakaóval

A nyár beköszöntével (idestova kemény egy napja nyári szünet van) eljött az az idő is, hogy anya nem beteg – dehogynem! mikor máskor támadta volna le egy mocsok vírus, mint nyaralás előtt?! -, a lurkók pedig marhamód éheznek a házi sütire, ezért muszáj összedobni valami finomat, ami nem túl sok munkával jár, mert anyát bedöntötte… Tovább »

Idei epres kakaóscsiga

Ha az eperből sikerül olyat venni, ami megtartja sütés után is nemcsak az ízét, hanem az illatát – tehát nem vízzel és műtrágyával felfújt példány -, az már önmagában arra sarkallja a Dedóvó Házirobot fajta nőket, hogy valami finomságot készítsenek a sarjaknak. A sarjak pedig nem csak az epret szeretik, hanem a csokit, azaz a… Tovább »

6 tavaszi/húsvéti figura a tortákra, muffinokra

Itt a húsvét a nyakunkon. Ilyenkor szinte minden anyuka nekiáll és tortát készít. Manapság egyre nagyobb divatját éli a marcipánnal/fondanttal bevont torta, amik tetejére különböző figurákat teszünk. Hoztam 6 olyan figurát, ami a tavaszhoz köthető és így kell elkészíteni. 🙂 Természetesen muffin tetejére is kerülhetnek a kész művek. 🙂        ... Tovább »

Cuki kiegészítők babaszobába fillérekért

Egy rokonunknál baba közeleg – vagy ha szerencséje van az anyukájának, éppen most születik, amíg még aránylag hűvös van -, és akaratlanul is böngészni kezdtem az őszi ruhakutatás közben az internetet, hogy milyen babakiegészítőket lehet fellelni a külföldi honlapokon. Mivel nem vagyok milliomos, én is az olcsóbb dolgok felé szeretek kancsintgatni, és össze is gyűjtöttem… Tovább »

Szamócás kakaós csiga

Az köztudott, hogy a csoki (kakaó) és a szamóca tökéletes párosítás. De mi van, ha ezt csigába ötvözzük? Szezon van, szezon, na meg szezon. Eperszezon. Nálunk későn érő eper van, ezért még csak most kezd el beérni. Viszont gigászi méretű és szép, egészséges, sötétzöld a levelük, és a termés is szép méretes darab. Amit fóliáztunk,… Tovább »

Isteni lazacos-mustármagos csiga

A füstölt lazacot általában szendvicsfeltétként használjuk. Igen, én úgy imádom – amellett, hogy a haltól és egyéb tengeri herkentyűtől irtózom, de nagyon -, ám most csigát akartam csinálni. Abba pedig általában a pizzásat szokták elkészíteni, ha sós csigáról van szó. Vagy időnként sajtkrémest. De hogy füstölt lazacot csigába töltsünk, plusz mustáros és tárkonyos is… na… Tovább »

Ki mondta, hogy csak csirkemájból lehet májgaluskalevest főzni?

Megmaradt pár kis cafat disznómáj a szeletelgetés után. Annyira nem volt humorom megint májpörköltöt készíteni, meg hát rántott disznómájat terveztem amúgy is magamnak. Apa kijelentette ugyanis, hogy fúúúúj!, amikor paníroztam a májat. (Igaz, hogy utána megkóstolta, és döbbenten mondta, hogy “ez nem is olyan rossz!”.) Dedóvó Házirobot tehát nekiállt májgaluskát gyártani. Soha nem csináltam előtte,… Tovább »

Fahéjas kígyó-béka, ami amúgy gigacsiga

Reggel elkezdtem sütni. Mert azt hittem, rá fogok én érni annyira. Na de nem kelt meg a tészta, sehogy, akármilyen fenyegetéssel éltem felé. Hogy a liszt vagy az élesztő volt a hibás, nem tudom, de mérgemben hozzátettem egy csomag sütőport, így aránylag jó lett az állaga, növekedett is, és csak meg kellett sütni. Csigát nem… Tovább »

A párizsis-sajtos arab pékség-beli drágaság, házilag

Ugye ti is jártatok már arab pékségekben? Nagyjából minden nagyobb városba befészkelték mostanra magukat, hol így, hol úgy hívják őket, és általában érdekes, finom étkeik vannak. Sok terméküket – ha nem mindet – végigkóstoltam már, és egy olyan van náluk, amit eddig nem mertem itthon elkészíteni. Kicsit változtattam is a receptjükön, mert csak(?) házi, nem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!