Ez kivételesen úgy indult, hogy tudtam, mit akarok csinalni. Milyen csoda tőlem, igaz? 🙂 Na jó, csak majdnem ezt. Rizsgolyót akartam mellé, de az elhúzódó luxusszálló-kialakítás miatt a főtt tészta maradt köretnek. Abból sem sok; magaban laktató volt a hami, de nagyon ám 🙂 (A “luxusszálló” a kuciknak készül. Egyre inkább afele hajlom, hogy az… Tovább »
Kolbászos-zöldbabos csirkemáj 700 Ft-ból
Ez kivételesen úgy indult, hogy tudtam, mit akarok csinalni. Milyen csoda tőlem, igaz? 🙂 Na jó, csak majdnem ezt. Rizsgolyót akartam mellé, de az elhúzódó luxusszálló-kialakítás miatt a főtt tészta maradt köretnek. Abból sem sok; magaban laktató volt a hami, de nagyon ám 🙂 (A “luxusszálló” a kuciknak készül. Egyre inkább afele hajlom, hogy az… Tovább »

Egy nagyon hó végi étel, ami olyan nagyon kevés – és olcsó – hozzávalóból készül, hogy az már bűn. 🙂 Mindössze 4 hozzávaló kell, amiből a szalonna a legdrágább. Nem csalás, nem ámítás, ez ilyen. 🙂 Hogy miért provence-i? Mert olyan fűszerkeveréket láttam meg a Lidl polcán, és azt mondtam rá: ez KELL. Levendulát nem…
Azt hiszem, kimondhatom: fűszerezésre adtam a fejemet. (Alig van hangom; nem mondom ki, csak leírom.) Egyre-másra kapom apától a bókokat – utólag -, hogy mennyire lett “isteni”, amit elé pakolok étek gyanánt. Sőt, képes volt arra ragadtatni magát, hogy azt mondja: a húsokat finomra készítem az utóbbi időben. Nagy bók ez egy olyan embertől, aki…