bopciblog

Összesen 2 hozzávalós, isteni szilvás batyu

Nem csalás, nem ámítás, ehhez bizony összesen kettő darab hozzávaló szükséges! Azok sem a legdrágábbak, így hát igen tökéletesnek mondható fizetés előtti nasinak. Az íze pedig tökéletes!   Isteni szilvás batyu összesen két hozzávalóból   Hozzávalók: 1 csomag mirelit leveles tészta (500 g-os) 12 kiskanál szilvalekvár Elkészítés: A tésztát kiolvasztjuk. A sütőt felforrósítjuk 200 fokra…. Tovább »

Férj kedvenc sütije: csak összekavarom, megsütöm és kész!

Férjnek van kedvenc sütije. Naná, hisz minden férjnek van, akár az enyém, akár megboldogult anyukám férjéről – tehát apámról – van szó. Anyu receptes füzetében is be van jegyezve egy recept úgy, hogy “Feri kedvence”, aki bizony az én apám volt. Az én receptes füzetembe pedig a “Feri kedvence” címszó alá ez a süti fog bekerülni,… Tovább »

360 Ft, 36 perc és kész!

Nem csalás, nem ámítás, ez bizony kőkeményen ennyibe kerül! Sőt, van rajta hús, tejtermék, és zöldség is! Lehetetlen? Kizárt? Olvasd el és utána ítélkezz! 🙂 http://bopci.hu/receptek/360-ft-os-36-perces-pizza/  ... Tovább »

Töltött paprika bopci módra

Amikor befőzés közben kell főzni, és kábé a hátad közepére sem kívánod a főzőcskét, mert odakint árnyékban harminckét fok van, neked meg a gőzben kell kornyadoznod, de a lurkók éhesek, Férjről nem is beszélve… nos, akkor érdemes ehhez a recepthez nyúlni. Mert kábé szinte semmi nem kell hozzá. Feltéve, hogy éppen lecsót raksz el (hogy… Tovább »

Kiderült a turpisság, avagy tudjuk a baj okát

Nem is írtam még: megvan az egyik vérvétel eredménye, ami kimutatta, mi okozta a Nap Blogja bejegyzést. A háziorvos nagyot nézett, amikor az orra elé tettem a papírt, hogy ez van, tessék már nekem lefordítani azt, ami ott van, mert ugyan magyarnak tartom magamat, de nekem annyira kínaiul van az a szó írva, hogy még… Tovább »

Magyaros egytálétel a Kenyér Ünnepére

Augusztus 20. egyértelműen az Államalapítás és a Kenyér Ünnepe. Hát én most egy nagyon magyar étellel készültem, aminek mindegyik hozzávalója garantáltan magyar – és egyetlen kivétellel mind saját. Az ízéről-illatáról annyit, hogy a kutyák boldogan szimatoltak a levegőbe, amíg készült, a macskáink pedig előszeretettel szökdöstek be – és az istennek nem akarták megérteni, hogy a sütőbe… Tovább »

Mit csinálj a maradékból?

Hétvégén birtokbuli volt, hatalmas adag marhapörkölttel. A hűtőbe nekünk is került belőle – és mivel ma nem olyan volt a menü, mint amit szeretnek a gyermekeim, elővettem, hogy majd valamit csinálok belőle.   Tudtam, hogy eldugva láttam még egy doboz babkonzervet, a babgulyás pedig azon ritka ennivalók közé tartozik, amik a “nem szeretem a húst!”-hisztivel… Tovább »

Újabb gluténmentes finomság: a Borzas pacsi

A tócsnit és a lepcsánkát mindenki ismeri. Ez volt az alapelgondolás – és az, hogy krumpli van, ami gluténmentes. Tojás is, ami szintén gluténmentes. Meg egy nagyon kevés kukoricaliszt, ami szintén gluténmentes. Kábé fel is soroltam az összes hozzávalóját ennek a finomságnak. 🙂   Család persze normál, búzalisztes változatot kapott, de én inkább nem kockáztattam…. Tovább »

Gluténmentes piskótatekercs: a legegyszerűbb süti allergiásoknak

A következő párbeszéd zajlott le Férjjel: – Fiúknak nem kell tojás a cégnél? – Hát, neeem… vagy várj csak, Janinak kéne. Mert mennyi van? – Inkább az a kérdés: harminc, hatvan, kilencven vagy százhúsz tojást kér? Dugig vagyunk, nem tudom hova pakolni őket. Így hát kénytelen voltam piskótát sütni. A krémezést nem szeretem, utálom, gyűlölöm,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!