bopciblog

35 perces ebéd: Brassói bopci módra

Ilyen gyors ebédet ritkán rittyentettem eddig. Nem akart apa pörköltöt enni, pedig amiatt vettem disznócombot – nem, a sajátjaink élnek még; igaz, ahogy elnéztük a Farmer Expon a 130 kilós példányokat, a mienk csak vagy 30 kilóval több már most, mint azok ott. Ebből a fenti irományból kiderül: igen, disznóhús volt az alapja. Meg –… Tovább »

Fahéjas-meggyes csiga 3 hozzávalóból

Nagyon gyorsan akartam nagyon finomat csinálni 🙂 Olyat, ami ropogós, édes, savanyú, nyár ízű és fűszeres is. Na nem kell itt olyan dolgokra gondolni, hogy sóval-borssal-pirospaprikával készítek édes ropogtatnivalót, de azért valami íz az kell kiegészítésként. Így született meg ez a finomság, ami… khmm… nagyjából 15 perc alatt el is fogyott. Voltunk rá öten. Még… Tovább »

Szénhidrát-szegény szezonális bio előétel: A kukoricás cukkinileves

A szénhidrát-bevitelt általában minimálisra szoktuk csökkenteni nyáron. Félig-meddig tudatos a dolog, hisz azért nem szeretünk nehéz ételeket enni, mert meleg van, nem akarjuk a szervezetünket tovább fűteni. Nyaranta ritkán készül töltött káposzta, pacalpörkölt, csülökpörkölt tésztával – egyszerűen érezzük önmagunkon, hogy valahogy ennyire sok energiára nem vágyik egyetlen porcikánk sem. Viszont a folyadékbevitel fontos dolog. Akár… Tovább »

Hó végi sütizés: Olcsó kényeztetés

Ahogy takarítottam a hűtőt, a kezembe akadt pár, “elfeledett” csomagocska. Nosza hát, mint amit egy tipikus anyuka elkövet, azt tettem én is. Nem, nem a kukába dobtam, hisz a nagymamámtól megtanultam: ételt nem dobunk ki. Olcsó kényeztetés maradékokból Hozzávalók: 1 tojás 4 dkg margarin 6 ek tej 2 ek víz 5 kk baracklekvár 1 cs vaníliás… Tovább »

Egy újabb mennyei kekszféle, ami odateszi magát a vendégváró asztalra

A kekszek egy örök favoritok nálunk – is, mint minden, gyerekekkel bővített lakásban/házban. Ez most egy olyan nyárias-tengerpartos változat, amiről valamiért a tengerparti esküvők ugranak be. Mert ugye ott sok, apró falat kell, hogy a násznép ne az előétellel lakjon jól. Igen, ez az alábbi kép tökéletesen megmutatja, mire is gondolok: Fotó: palmtravel.hu  De a kekszek,… Tovább »

Áfonyás-lime-os túrófánk pillanatok alatt, mérleg és sütő nélkül

Igazából nem tudom, ténylegesen hívható-e “fánk”-nak az alábbi finomság, hisz nem fánk alakú, és az olajban sütött túrógombóchoz szerintem több köze van, mint a fánkhoz, de ha apa azt mondta, hogy ez túrófánk, akkor túrófánk és kész. 🙂 Áfonyás-lime-os túrófánk Hozzávalók: 500 g tehéntúró 6 ek kristálycukor 2 tojás szétválasztva 1 cs vaníliás cukor 4… Tovább »

Narancsos fánk – bögrésen

Tudom, hogy meleg van még mindig, és hülye vagyok miatta, de fánkra vágytam. Narancsos-barackos fánkra. Nem a zsírban tocsogóra, hanem a tepsisre. Ami finom, gyorsan elkészül, lekvárral isteni, és tökéletes a mostanra pattanásig feszült idegrendszerem lenyugtatására. A gyerekekre rátört az a két hónapos “idegesítsük fel egyszerre mindhárman anyát, hátha agybajt kap, az olyan muris lenne!”… Tovább »

Kakukkfüves-borsós máj gerslivel – olcsó és finom!

Már megint és még mindig a gersli! Tudom, nem vagyunk disznók, hogy árpával tömjük a pocakunkat, viszont elég sok disznóhúst fogyasztunk, a disznók pedig árpa alapú tápot kapnak – nálunk legalábbis, mert nem bolti műizével tömjük őket -, tehát mondhatni úgy eszünk egy rántott hús elfogyasztásakor árpát, hogy nem is tudunk róla. 🙂 Ugyan nem… Tovább »

Nyári ebéd friss alapanyagokból: tarhonyás tál

Elkezdett érni a zöldség, mi pedig rávetettük magunkat Katicával. A rávetésből az következett, hogy a tarhonya, az olaj és a lecsókolbász kivételével az összes hozzávaló saját. Jó, nem sok, de az első, idei saját termésből készült étel. 🙂     Tarhonyás tál Hozzávalók: 2 szál lecsókolbász 1 db vöröshagyma, zöld szárával együtt fél fej fokhagyma… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!