bopciblog

Házi popcorn (vajas-fokhagymás)

A popcorn egy rém egyszerű, pillanatok alatt elkészíthető finomság, amitől mégis rengetegen félnek, hogy elrontják, megégetik, meg egyébként is lehet zacskós változatot kapni, ami a mikróban gyorsan elkészül. Megmutatom, hogyan lehet otthon elkészíteni a bolti ár töredékéből. Egy tálnyi popcorn kb. 20 Ft-ba kerül,amiben az energiaköltség is benne van.   Házi popcorn Hozzávalók: 2 marék… Tovább »

Olcsó, gyors, finom: Szedres-mákos (cuppolva)

Délután ahogy hoztam befele a tojásokat, láttam, hogy az egyik nagyon gyenge héjjal rendelkezik, ráadásul be is van repedve, ezért ezt fel kellett használni minél hamarabb. Valami különlegesen finomat akartam kreálni, és nagyon gyorsan, hisz már negyed 4 volt, és 4-re oda kell érni a kicsi lányomhoz. Na jó, negyed ötre. (Sikerült! :)) A sütőn… Tovább »

Vörösboros csirkemáj fokhagymás spenóttal – mert olyan romantikus a hangulat

Ugye mindenkinek megvan az “ettől olyan romantikus hangulatom lesz!” hölgy a reklámban? (Spenótreklám) Én még véletlenül sem szoktam az ilyen reklámokra ugrani és megvenni az adott terméket – bár tény és való, hogy jól csinálták meg, mert elég szexin nyalogatja az ujját a hölgy -, mert az eszem és a pénztárcám még mindig együtt szokott… Tovább »

Az első meztelen tortám

A meztelen tortát onnan lehet megismerni, hogy – általában – vékony tésztalapok közé jó vastag és finom krém van töltve, valamint kívülről nincs elfedve a sok-sok csodálatos dolog, ami belül fogadja a torta megvágóját és elfogyasztóját.   A sok próbálkozás után, ami alatt kiderült számomra, hogy nagyjából a gordiuszi csomóval egyenlő számomra az egyenletesen bevonás… Tovább »

Hogy kerül édes és sós egy tányérra – 300 Ft-ból?

Azon kívül, hogy odarakjuk, sehogy 🙂 De most megmutatom, mennyi mindent lehet készíteni egy, azaz egyetlen csomag leveles tésztából. Gyakorlatilag két féle süti készült most belőle, de természetesen nagyon sok másfélét is – majd megmutatom 😉 -, filléres sütemények, mind, és a maguk részéről különlegesek. A képzeletünknek csak a pénztárcánk szabhat határt, hogy mivel töltjük-kenjük-daraboljuk,… Tovább »

Vadulós kínai – hawaii pizza helyett

A vadulás az egyik hozzávalóban rejlik. Nem, nem vadrizs van benne. 🙂 A vadulás egy különleges fűszer eredménye, amit borókabogyónak hívnak, és nagyon-nagyon különleges ízt ad az ételeknek. Nem használtam még, de most kipróbáltam, és azt hiszem, fogom még használni a továbbiakban is – főleg, hogy a zacskóból pár szem hiányzik mindössze. Ha valaki különleges… Tovább »

Hipercsirke

A hipercsirke név onnan ered, hogy hipergyorsan készen van, teljesen kezdő konyhatündérek is el tudják készíteni, és nem kell hozzá sok könyörgés, hogy aki elé odatesszük, meg is egye. Röviden. 🙂 Na meg úgyis régen volt már alfabétás recept, hát ez egy olyan. 🙂 Mert hátha van, aki  a most tanulgatja a konyhatündérkedés fortélyát. 😉… Tovább »

Isteni sajtgolyók sütés nélkül, bögrésen – tökéletes vasárnap délutáni családi program

Ez nem az a klasszikus kekszgolyó. Egyáltalán nem. Mert eredetileg nem is kekszgolyót akartam csinálni. Úgy történt, hogy vettem egy kilós sajtot. Azt a sajttortának valót. Aztán ahogy rájöttem, hogy bizony 6 db leendő kiscsirkét kellene hozzá feláldozni, gyorsan átgondoltam a tervemet és inkább golyókat kezdtem el belőle gyártani. Bögrés sajtgolyó Hozzávalók: 1 bögre darált… Tovább »

Nagyon vékony pénztárcás hami: a rántott párizsi

Reneszánszát éli sok helyen a retro. A rántott párizsi az egyik ilyen retro étek – na meg a vékony pénztárcával rendelkezőké. Most mi is vékonykák vagyunk pénztárca-ügyileg, ezért muszáj volt a rántott párizsit felszolgálni étek gyanánt vacsorára. Na persze nem is mi lennénk, ha a gyerkőcök a felét nem termelték volna be előre, kirántás nélkül!… Tovább »

Bazsalikomos-kecskesajtos tésztasaláta roppanós virslikarikákkal

Akik ismernek, tudják, hogy a picim nem bírja a tehéntejet. Vagyis bírni bírja, csak éppen sűrűn ellepik utána a katicabogarak, és a pocakja is rendetlenkedik. Ezért kénytelen-kelletlen muszáj volt átállnunk valamennyire a tehéntej-mentes étkezésre. Nem könnyű annyira, mint első lépésben látszik – főleg, hogy a juhtúróba is tehéntejet tesznek -, mert nagyon meg kell nézni… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!