bopciblog

Maasdameres-medvehagymás fasírt

Azt a nyolcvan dekás darálthúst nem akartam egyszerre felhasználni, és fasírtot óhajtott a családom. Pár napja vettünk egy darab nagy sajtot, külföldit, én meg gondoltam keverem a szezont a fazonnal, így hát belepakoltam. Maasdameres-medvehagymás ropogós fasírt   Hozzávalók: 45 dkg darált hús (disznó vagy csirke) 5 dkg füstölt szalonna 5 dkg reszelt maasdamer sajt 1… Tovább »

Ellenállhatatlan sült hús: Víziló beefsteak Bud Spencer módra

A következő hús ellenállhatatlan, és abszolút alfabéta, tehát kezdőkonyhatündérek is el tudják készíteni. Kevés hozzávaló kell, kevés konyhai tudás, minimális ráfordítási idő – viszont ha nem hidegfalú a sütőnk, nem érdemes a közelben tartózkodni. 😉 A húsról elöljáróban: a húsboltokban lehet kapni olyan húst, hogy disznócomb szelet csonttal. Azt hiszem, ez a hivatalos megnevezése. A lényeg… Tovább »

Különleges hústöltés hússal

Milyen az, amikor húst hússal töltünk, mégsem költünk rá milliókat? A töltött húson (tehát darált hús, benne kolbász) kívül persze. Mi vettünk tegnap fél kilónyi karajt felszeletelve, és nem volt kedvem az olajgőzben főni az amúgy is 33 fokos benti hőmérsékletben. Remélem ez nem bűn szerintetek sem 😉 Tehát a rántott hús kihúzva, negatív előjellel…. Tovább »

Gázos csirke

Csirkére fájt a fogunk. A mélyhűtőben ott árválkodott egy csomag darált csirkemell, klasszikusat nem akartam csinálni belőle, és magamat ismervén biztosan összekeverném a holnap vásárolt darált csirkemellel – mert tuti venni fogok. A darált csirkemell egy olyan dolog, amit én a konyhai (fogyózós) alapfelszereltség közé sorolok, hisz nagyon sok dolgot lehet belőle elkészíteni: fasírt, rakott étel, stb., ráadásul… Tovább »

“Csípős” csirke

Igazából azt kellene mondanom, hogy borzalmasan el lett rontva, hisz nem csípett egyáltalán. De mégsem mondhatom ezt, hisz ilyen rekordsebességgel soha nem ettek még a lányaim húst, mint ezt. Rájuk jött ugyanis a “nem-eszek-húúúúúst!” hisztéria, de ezt valamiért tömték befele. Na jó, nekem is ízlett! 😉 🙂 “Csípős” csirke Hozzávalók: 10 db csirkeszárny 3 db… Tovább »

Amikor a szezon keveredik a fazonnal: sok nemzet egy tányéron

Mit is jelent a cím? Mindent, mindennel kevertem. Nem ám kicsit, hanem nagyon. Ezért az eredmény számomra is meglepetés lett. De a finomabbik fajtából szerencsére. Van ebben ám minden nemzedék eledele: magyar, mexikói, olasz, görög… egy tányéron. Sok nemzet egy tányéron Hozzávalók: tészta: 50 dkg liszt 1 ek sültcsirke fűszerkeverék (Lidl) fél dl olaj 1… Tovább »

Vörösboros csirkemáj fokhagymás spenóttal – mert olyan romantikus a hangulat

Ugye mindenkinek megvan az “ettől olyan romantikus hangulatom lesz!” hölgy a reklámban? (Spenótreklám) Én még véletlenül sem szoktam az ilyen reklámokra ugrani és megvenni az adott terméket – bár tény és való, hogy jól csinálták meg, mert elég szexin nyalogatja az ujját a hölgy -, mert az eszem és a pénztárcám még mindig együtt szokott… Tovább »

Húsos holdak

Tegnapról megmaradt egy jó adag milánóis-bolognais szósz. (A nem gombás-sonkás készült. :)) Unalmas lett volna ugyanazt enni, mint tegnap, úgyhogy újítanom kellett. Andi szerint finom lett. Na meg a gyerekek szerint is. Amíg az apák kint ügyködtek – készülni kell, mert vesz apa malacot és kell a hely nekik -, az anyukák és a gyerekek… Tovább »

Hipercsirke

A hipercsirke név onnan ered, hogy hipergyorsan készen van, teljesen kezdő konyhatündérek is el tudják készíteni, és nem kell hozzá sok könyörgés, hogy aki elé odatesszük, meg is egye. Röviden. 🙂 Na meg úgyis régen volt már alfabétás recept, hát ez egy olyan. 🙂 Mert hátha van, aki  a most tanulgatja a konyhatündérkedés fortélyát. 😉… Tovább »

Elfoglalt csirke, nagyon elfoglalt anyukáknak/háziasszonyoknak

Az elfoglalt csirke azért elfoglalt, mert a csirkével ellentétben Dedóvó Házirobot – alias én – az, aki annyira el van foglalva, hogy nincs ideje például előfőzni-bepanírozni vagy fűszerezni-sütni, állandóan figyelni, stb., ergo annyira nem volt most időm semmire, hogy szó szerint összedobtam és alágyújtottam. Ehhez persze szükség van egy kuktára, ami azért manapság majdnem minden… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!