bopciblog

Kedvenc uborkasalátám

Az anyukám nem szeretett ecetes-cukros vízzel leöntött salátákat csinálni soha. Nem is szerettem én sem, amikor olyan volt az orrom elé rakva saláta névvel ellátva. Helyette mindenfélét kitalált, ami nagyon finom volt, és mások szerint különleges – ám én ebben nőttem fel, hogy “különleges”, máshol nem nagyon szokásos ennivalókat ettem. Nem voltam soha elhízva, amíg… Tovább »

Málnás meggyleves

Jöjjön egy klasszikus leves, amit ugyan főzni kell, de hamar kihűl, és hidegen-melegen fogyasztható. El lehet készíteni hajnalban is, hogy délidőre kihűljön kellően. Miért szeretem? Mert  édes és savanyú egyszerre. 🙂 Málnás meggyleves Hozzávalók: 25 dkg magozott meggy 3 ek meggylekvár 2 kk vaníliás pudingpor 2 szem szegfűszeg 10 dkg málna 3-4 ek málnaszörp 1… Tovább »

“Nagyon kellemes lett!” jelzős tejszínes citromszelet

A következő recept egy pofonegyszerű dolog, ami tökéletes a forró napokra, hisz csak kb. fél órát kell a sütéssel bajlódni, aztán folyamatosan csak hűteni. Alapanyag tekintetében bizony kell bele drága dolog, hisz tejszínes a krém. De az összhatás kárpótolja az embert 😉 Tejszínes citromszelet Hozzávalók: tészta: 6 tojás 7 ek cukor 6 ek liszt 2… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!