bopciblog

Különleges hústöltés hússal

Milyen az, amikor húst hússal töltünk, mégsem költünk rá milliókat? A töltött húson (tehát darált hús, benne kolbász) kívül persze. Mi vettünk tegnap fél kilónyi karajt felszeletelve, és nem volt kedvem az olajgőzben főni az amúgy is 33 fokos benti hőmérsékletben. Remélem ez nem bűn szerintetek sem 😉 Tehát a rántott hús kihúzva, negatív előjellel…. Tovább »

Duplán szűz leves sörösen, kukoricásan, sajtosan

A szűz leves a neve alapján is elég különleges, hát még az íze! 🙂 Attól szűz, hogy szűzérme van benne, és ugyan az elkészítése közben bele kell tenni alkoholt, de a végén kiderül: ha ettünk belőle, nyugodtan vezethetünk, semmi baj nem lesz szondázáskor. Pedig sört ittunk – azaz ettünk. 🙂 De hogy hogyan kerül bele… Tovább »

A(mikor beleharapsz, és jön a) hú(úúúúúúú!)svéti göngyölt karaj

Mivel apa nem engedett hazamenni ünnepelni a szülinapomat (ünnepi ebéd előkészítve otthon a hűtőben, a tortám is), délután meg odaröffent, hogy “na látom, akkor nem eszünk ma sem”, ki kellett valamit találnom. Hatalmas nagy (kb. 2 kilós) karaj kiemelődött a mélyhűtőből, kiolvasztás funkció indul a mikróban (48 perc!), és adjadneki! 🙂 Na de a fenének van… Tovább »

Gombás-tejfölös-répás karaj – egy fiatalember emlékére

B.I.S. emlékére – nyugodj békében! 🙁 A hami éppen úgy állt, hogy a karaj kiolvasztva, kiklopfolva, amikor fellestem a fészbúkra, és áll-leesés. Meg döbbenet. Aztán a te jó ég, csak nem az történt, és pont azzal, akire gondolok?! De, bizony az. Tehát egy újabb, értelemetlen haláleset történt szeretett városomban. Bár nagyon ritka, hogy egy halál értelemmel… Tovább »

Sajtos göngyölt karaj

A karajfilé egy olyan dolog, amiből nagyon sok féle hamit lehet készíteni. Főleg, ha szeretünk kísérletezni. Én most a laktózmentes hami jegyében előkaptam a múltkor vett Goudát – laktózmentes elvileg, az Aldi szerint; sőt, Danika is megúszta kiütés és hasmenés nélkül a fogyasztását -, és nekiálltam majszolgatni. Aztán rájöttem, hogy nem olyan rossz ötlet, ha… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!