bopciblog

Glutén- és laktózmentes cukkinis csirkemell tésztával

Ha több, mint valószínű, mindenféle vizsgálódás nélkül, hogy a glutén tartalmú ételekkel gondom van, akkor próbaképpen időnként rászabadulok a közeli boltok gluténmentes termékeire. Hát, most is ez történt. Meg vettem csirkemellet is, a cukkinit is fel kellett használnom, és amilyen lökött tyúk vagyok, kísérletezni is módfelett szeretek.   Megszületett hát egy laktózmentes, gluténmentes, és azt… Tovább »

300 Ft-os füstös krumplis tészta

Bizony, itt a hó vége nálunk is, nem csak máshol. Ugyan készültem én nagyon finom paprikás krumplival, amibe belepakoltam a mélyhűtőből előbányászott (vagyis csak kiemelt) lecsókolbászt, ami az odapakolt dobozos gyógyteák alatt volt (a gyerekeim ismét alkottak), ám derült égből villámcsapás: miután beletettem a hamiba, olyan büdös savanyú szagot árasztott, hogy ki kellett nyitnom az… Tovább »

Orsós paradicsom

Mint ahogy láthatták azok, akik követnek facebookon, elég szép adag paradicsomunk van – hála istennek, meg saját magunknak, hogy naponta becézgettem, gazoltam őket kezdettől fogva. Igaz, hogy ebbe a receptbe momentán koktélparadicsom kell, nem is kis mennyiség, de ez így, nyáron/nyár végén nem túl drága mulatság, ha nincs saját kiskertünk. 🙂   Orsós paradicsom  … Tovább »

Mazsolás-kókuszos zabkása

A múltkor mutattam a sütés nélküli tortát. Annak a tésztajába kellett kevés zabkása, ráadásul kókuszos. Ha valaki nincs tisztában a készítés mikéntjével, erre a receptre szükség lesz. 🙂 Mazsolás-kókuszos zabkása Hozzávalók: 3 dl tej 3 ek zabpehely 1 ek cukor 1 marék kókusz 1 ek mazsola csipetnyi só Elkészítés: Egy lábasba öntjük a tejet meg… Tovább »

Hólyagos, puha és ropogós lángos fillérekért, bármikor – bögrésen

A lángos az egyik legolcsóbb dolog, ami elkészíthető, finom, hungarikum, és a vásárokon elég borsos árú. Tegnap jártunk Újfehértón, állatvásár volt, a gyerekek lovagoltak, mi nézelődtünk – apa nem engedett kislibát venni, pedig belezúgtam egy szürke és egy fehér fajtába, olyan cukik voltak <3 -, és igen erősen megcsapta az orromat a lángos illata. A… Tovább »

Duplán szűz leves sörösen, kukoricásan, sajtosan

A szűz leves a neve alapján is elég különleges, hát még az íze! 🙂 Attól szűz, hogy szűzérme van benne, és ugyan az elkészítése közben bele kell tenni alkoholt, de a végén kiderül: ha ettünk belőle, nyugodtan vezethetünk, semmi baj nem lesz szondázáskor. Pedig sört ittunk – azaz ettünk. 🙂 De hogy hogyan kerül bele… Tovább »

Az NFKKK :)

A NFKKK egy rövidítés. Hosszabban és konkrétabban: a NemFukarkodóKukoricásKolozsvárisKaja. Így, egyben. Csak mert így jobban néz ki, és ha csak azt írom, hogy kukoricás egytálétel, az olyan snassz. Ez pedig az én fejemből pattant ki, úgyhogy ez lesz a neve és punktum. 🙂 Khmm, ez igazából minden, csak nem fogyókúrás hami, tehát ha valaki véletlenül… Tovább »

Vörösboros-magyaros-cubákos disznópörkölt pár tippel

Hogy mi kell a jó disznópörkölthöz? Alapból egy jófajta disznóhús. Amit persze csak úgy nem tud mindenki beszerezni, de ajánlatos ilyenkor egy jópár ismerőst körbekérdezni, ki honnan szerzi be. Ám ha minden kötél szakad, akkor is íme pár tipp: Legjobb, ha nem színhúsból készül. Mert a csontból, a bőrből, a szalonnából kioldódnak olyan anyagok, amiktől… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!