bopciblog

Magyaros egytálétel a Kenyér Ünnepére

Augusztus 20. egyértelműen az Államalapítás és a Kenyér Ünnepe. Hát én most egy nagyon magyar étellel készültem, aminek mindegyik hozzávalója garantáltan magyar – és egyetlen kivétellel mind saját. Az ízéről-illatáról annyit, hogy a kutyák boldogan szimatoltak a levegőbe, amíg készült, a macskáink pedig előszeretettel szökdöstek be – és az istennek nem akarták megérteni, hogy a sütőbe… Tovább »

GM pizza magyarosan, bögrésen

Férj szerint feledhető ízélmény volt… Szerintünk nem. Nekünk ízlett. Bár Férj nem is szokott “mentes” termékeket enni, ezért nincs hozzászokva, hogy “fűrészpor” ízű az ennivaló… Mivel egyetlen gramm búzafinomlisztet sem tartalmazott, kénytelen volt ilyennek lenni. A többi lisztnek más az állaga.   GM pizza magyarosan, bögrésen   Hozzávalók: 3 bögre kukoricaliszt 2 bögre rizsliszt 1… Tovább »

Vidéki káposztaleves igazi húsból a hétvégére

Azért vidéki, mert a lehető legvidékebben főtt. Az igazi húst pedig garantálom, hogy tényleg az, hisz a saját kucinkból készült. A káposzta ugyan bolti volt – nem szoktunk savanyítani; valahogy nem fűlik a fogam a pucér lábbal való káposzta taposáshoz -, meg a rizs is, de a leves lényege saját termés. Korhely levesnek is szokták… Tovább »

Miért szeretem a (házi) tepertőt?

A tepertő egy jó dolog. Finom, könnyű elkészíteni, a piacon méregdrágán lehet beszerezni, a pogácsa változata sem megvetendő, a túrós csusza is ezzel finom… És a sóbertnorbi is megmondta: nem a tepertő hízlal, hanem az a kenyér, amit eszünk hozzá.   Na én nekiálltam tepertőt gyártani. A mélyhűtőt úgyis üríteni kell, ott meg becsomagolva várta… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!