Azt a nyolcvan dekás darálthúst nem akartam egyszerre felhasználni, és fasírtot óhajtott a családom. Pár napja vettünk egy darab nagy sajtot, külföldit, én meg gondoltam keverem a szezont a fazonnal, így hát belepakoltam. Maasdameres-medvehagymás ropogós fasírt Hozzávalók: 45 dkg darált hús (disznó vagy csirke) 5 dkg füstölt szalonna 5 dkg reszelt maasdamer sajt 1… Tovább »
Maasdameres-medvehagymás fasírt
Azt a nyolcvan dekás darálthúst nem akartam egyszerre felhasználni, és fasírtot óhajtott a családom. Pár napja vettünk egy darab nagy sajtot, külföldit, én meg gondoltam keverem a szezont a fazonnal, így hát belepakoltam. Maasdameres-medvehagymás ropogós fasírt Hozzávalók: 45 dkg darált hús (disznó vagy csirke) 5 dkg füstölt szalonna 5 dkg reszelt maasdamer sajt 1… Tovább »

Amikor az ember rákattan a medvehagymára, és azon kapja magát, hogy még-még-még, ott nincs más megoldás: a pizzába is tenni kell. Nem rontotta el 😉 Medvehagymás pizza Hozzávalók: 1 dl víz 20 dkg liszt 2 ek olaj Csipetnyi só 1/6 friss élesztő 2 ek tejföl 1 mk medvehagyma 5 dkg feta sajt/friss krémfehér sajt 3…
Délben történetesen nem tudtam kivárni, amíg apa visszaér az “elszaladok kenyérért” című hadműveletből, ami a gulyásleveshez kellett, így elővettem az estére tartogatott karajszeleteket és nekiálltam kótogni a konyhában. Pontosabban kiklopfoltam az összeset. Aztán úgy gondoltam, színesítek egy kicsit a rántott husin. A kibontott paprikakrém és a medvehagyma is a szemembe ötlött, ahogy a tojásért nyúltam…
Eltelt idén is az augusztus 20-i ünnepség. Részünkről nagyjából a Farmer Expoval ki is merült a fenenagy ünnepségeskedés. Apa ugyanis először kitalálta, hogy keljünk korán, mert megyünk a Farmer Expora, és a kezdésre ott akart lenni. Nos, a korán kelésről Danibogyóm gondoskodott, a korán be nem érésről pedig apa. (Mint ahogy szokott.) Kitalálta ugyanis, hogy…