bopciblog

Pikk-pakk kavart meggyes ropogós karamellréteggel – dobozos, nem bögrés

A pikk-pakk kavart meggyes azért pikk-pakk kavart meggyes, mert pikk-pakk megkavarni, a meggyet is pikk-pakk idő rádobálni (tök jó, pont szezonja van!), és határozottan, igen gyorsan tud megsülni a sütőben. Ja, és nagyon gyorsan lehet újabb adagot összedobni. A legalapvetőbb hozzávaló – és a legszükségesebb – a joghurtos doboz. Enélkül sajnos esélytelen ugyanilyet elkészíteni. Ellenben van… Tovább »

Etettél már hattyút a kezedből?

Ha tó mellett nyaralsz, kábé egyértelmű, hogy madarakkal találkozol. A hattyúk pedig olyan madarak, akiket szokás etetni. Momentán sirályt nehezebb, nem is túl gyakori dolog, hogy sirállyal találkozzunk – a Békás-tónál egyetlen sincs -, de kacsák és hattyúk általában vannak. Számomra a hattyúetetés következett, mint kipróbálandó, azaz a bakancslistámról kipipálandó dolog. (Hosszú az a lista,… Tovább »

A meggyes-mákos torta, ami mindenféle krémezés nélkül tökéletes

Aki kellően figyelt az előző sütinél (ennél itt, ni!), az észrevehette, hogy a leírásban több alapanyag szerepelt, mint a süti receptjében. Megvolt az oka: nem akartam túlmákozni a kiflit. Helyette rákívántam a meggyes-mákosra. Mert ez mindenféle krém nélkül is finom, piszkosmód egyszerű elkészíteni, és nagyjából pont annyi idő alatt fogy el, mint amennyi idő a… Tovább »

Bulis évzáró – rekordsebességgel terjedő videó a neten

Van egy suli, ami – azt hiszem -, egy cseppet megnövekedett népszerűséggel bír mostantól. Rekordsebességgel terjed a videó róluk, hogy milyen jó fej az igazgatójuk, hisz nem a sima, szimpla Himnusz-Szózat hangzott el az ünnepségen, hanem egy kissé vidámabb, gyerekbarátabb befejezését szánta a tanévnek. Hatalmas respect neki! (Kedves Papp Tibor, várjuk a statisztika eredményét, mennyivel… Tovább »

A híres-hírhedt gumiszandál

Tetszenek tudni, kedves olvasók, van az a gumiszandálos cikk, ami különböző lájkvadász oldalakon továbbosztásos módban van fent. A történet rövid: szülő megveszi a gyereknek az áhított szandált, gyerek lába sebes tőle és jujj, gyorsan levetetjük a polcokról azt a fajta lábbelit, mert irgum-burgum.     Pár alap dolog viszont tisztázásra szorul: A képeken látható gyereklábra… Tovább »

Nyári, citrusos csiga bodzával, kókusszal és kakaóval

A nyár beköszöntével (idestova kemény egy napja nyári szünet van) eljött az az idő is, hogy anya nem beteg – dehogynem! mikor máskor támadta volna le egy mocsok vírus, mint nyaralás előtt?! -, a lurkók pedig marhamód éheznek a házi sütire, ezért muszáj összedobni valami finomat, ami nem túl sok munkával jár, mert anyát bedöntötte… Tovább »

Gyerekruha szettek 2000 Ft alatt

Nemrég alaposan bevásároltam a gyerkőcöknek. Ez nem olyan nagy dolog, de hogy miket és milyen cukik benne, hát az eszméletlen! 🙂   Alapvetően azt vettem figyelembe, hogy egy plázás ruhaboltba, még kiárusítás esetén sem mindig találok két-három részes együtteseket a gyerekeknek 2000 Ft alatt, így hát a 7 dolláros határt húztam meg magamnak. Legnagyobb meglepetésemre ezek… Tovább »

Orsós paradicsom

Mint ahogy láthatták azok, akik követnek facebookon, elég szép adag paradicsomunk van – hála istennek, meg saját magunknak, hogy naponta becézgettem, gazoltam őket kezdettől fogva. Igaz, hogy ebbe a receptbe momentán koktélparadicsom kell, nem is kis mennyiség, de ez így, nyáron/nyár végén nem túl drága mulatság, ha nincs saját kiskertünk. 🙂   Orsós paradicsom  … Tovább »

Fahéjas-meggyes csiga 3 hozzávalóból

Nagyon gyorsan akartam nagyon finomat csinálni 🙂 Olyat, ami ropogós, édes, savanyú, nyár ízű és fűszeres is. Na nem kell itt olyan dolgokra gondolni, hogy sóval-borssal-pirospaprikával készítek édes ropogtatnivalót, de azért valami íz az kell kiegészítésként. Így született meg ez a finomság, ami… khmm… nagyjából 15 perc alatt el is fogyott. Voltunk rá öten. Még… Tovább »

Apósom roppanós hordós uborkája

Van, aki nem szereti a savanyúságot? Télre, a csülökpörkölt és társai mellé alapból bontani szokott az ember egy-egy üveg savanyúságot, vagy vödröst, és azt hiszem, nem mindegy, hogy mi az, amit eszünk. Manapság annyi mesterséges adalékanyagot adnak az ételekhez, hogy felsorolni is nehéz. Az alábbi recept apósoméktól származik. Ők évek óta ezt készítik – elég… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!