bopciblog

Töltött cukkini: a nyár laktató fogyókúrája

Napok óta várakozott két, gigászi méretű cukkini jobb sorsára a szekrény ttetején, mi pedig találtunk a boltban akciós darálthúst – innentől kezdve nem volt kérdés számomra, mi is lesz a cukkinivel. Tegnap kiderült, hogy egy ismerősöm szintén hasonló véleményen van a fűszereket illetően, mint én. Azaz meri használni, amit manapság nem igazán lehet látni, pedig olyan… Tovább »

Kedvenc uborkasalátám

Az anyukám nem szeretett ecetes-cukros vízzel leöntött salátákat csinálni soha. Nem is szerettem én sem, amikor olyan volt az orrom elé rakva saláta névvel ellátva. Helyette mindenfélét kitalált, ami nagyon finom volt, és mások szerint különleges – ám én ebben nőttem fel, hogy “különleges”, máshol nem nagyon szokásos ennivalókat ettem. Nem voltam soha elhízva, amíg… Tovább »

Málnás meggyleves

Jöjjön egy klasszikus leves, amit ugyan főzni kell, de hamar kihűl, és hidegen-melegen fogyasztható. El lehet készíteni hajnalban is, hogy délidőre kihűljön kellően. Miért szeretem? Mert  édes és savanyú egyszerre. 🙂 Málnás meggyleves Hozzávalók: 25 dkg magozott meggy 3 ek meggylekvár 2 kk vaníliás pudingpor 2 szem szegfűszeg 10 dkg málna 3-4 ek málnaszörp 1… Tovább »

Sütés nélküli zabos túrótorta

Miután megcsináltuk a húst meg a krumplit, arra gondoltunk a barátnőmmel, hogy valami sütit csak összedobunk. De tekintettel a harmincötfokárnyékban időjárásra, semmi humorunk nem volt még a sütéssel is bajlódni. Inkább kiigazítom magamat: szánt szándékkal bementünk a boltba húsvásárlás után, süti-hozzávaló beszerzése céljából. 😀 Sajnos értelmes csokit csak Bocit találtunk (no name márka 30 Ft-tal… Tovább »

“Nagyon kellemes lett!” jelzős tejszínes citromszelet

A következő recept egy pofonegyszerű dolog, ami tökéletes a forró napokra, hisz csak kb. fél órát kell a sütéssel bajlódni, aztán folyamatosan csak hűteni. Alapanyag tekintetében bizony kell bele drága dolog, hisz tejszínes a krém. De az összhatás kárpótolja az embert 😉 Tejszínes citromszelet Hozzávalók: tészta: 6 tojás 7 ek cukor 6 ek liszt 2… Tovább »

Csirkés rakott

Rakott krumpli új fajta módon? Csirkével, kolbász és tojás nélkül? Paradicsommal? Újkrumpliból? Nálam ne lenne ilyen össze-visszaság? 🙂 Tehát adott egy csirkemell, amit fel kell használni, a zsáknyi krumplit és fél zsáknyi hagymát pedig jobb lenne koptatni. Igazából egy jó paprikás csirkéhez kevés, a krumplipüré hagymával túl egyszerű lenne, a csavaros krumplivágó otthon maradt, ennivalót… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!