bopciblog

Szénhidrát-szegény szezonális bio előétel: A kukoricás cukkinileves

A szénhidrát-bevitelt általában minimálisra szoktuk csökkenteni nyáron. Félig-meddig tudatos a dolog, hisz azért nem szeretünk nehéz ételeket enni, mert meleg van, nem akarjuk a szervezetünket tovább fűteni. Nyaranta ritkán készül töltött káposzta, pacalpörkölt, csülökpörkölt tésztával – egyszerűen érezzük önmagunkon, hogy valahogy ennyire sok energiára nem vágyik egyetlen porcikánk sem. Viszont a folyadékbevitel fontos dolog. Akár… Tovább »

Nyári ebéd friss alapanyagokból: tarhonyás tál

Elkezdett érni a zöldség, mi pedig rávetettük magunkat Katicával. A rávetésből az következett, hogy a tarhonya, az olaj és a lecsókolbász kivételével az összes hozzávaló saját. Jó, nem sok, de az első, idei saját termésből készült étel. 🙂     Tarhonyás tál Hozzávalók: 2 szál lecsókolbász 1 db vöröshagyma, zöld szárával együtt fél fej fokhagyma… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!