bopciblog

Túró rudi palacsinta – de nem akárhogy!

A túró rudis palacsinta név alapján nagyon sokan arra gondolnak, hogy kakaóporral és túróval van töltve a szép, világos színű palacsinta. Vagy elővesz az ember pár darab túró rudit (óriást lehetőleg) és feltekeri a fehér palacsintába. Hát ez nem az a fajta! Ez más. Itt nem a töltelékben, hanem a tésztában van a csokisodás. Nem… Tovább »

Egyszerű palacsinta méricskélés nélkül

Tegnap palacsinta-késztíthetnékem volt. Ugyan van vaj a hűtőben, de nem akartam most feláldozni rá (vajas palacsinta), úgyhogy olajjal készítettem. Úgyis volt még vagy 5 liter tej a polcon. Valódi, tehénből származó (HF és Magyartarka), friss. Holstein-fríz: belőlük készítik a tejet, hisz nagyon sok,átlagosan napi kb. 10 liter tejet adnak, viszont kevés a tej zsírszázaléka.  … Tovább »

Amibe felesleges a töltelék: Ír vajas palacsinta

Az úgy kezdődött, hogy megtalált apa 3 db tojást, eldugva a tyúkólban. Tehát tojtak, csak nem oda, ahova kellett volna, ill. ahova eddig tojtak. A tojást nem tudjuk, mennyi idős volt, szóval fel kellett használni. Muszáj volt. 🙂 A palacsinta pedig egy olyan dolog, ami finom, tojás az kell bele bőven – hogy finom legyen… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!