bopciblog

Vidéki káposztaleves igazi húsból a hétvégére

Azért vidéki, mert a lehető legvidékebben főtt. Az igazi húst pedig garantálom, hogy tényleg az, hisz a saját kucinkból készült. A káposzta ugyan bolti volt – nem szoktunk savanyítani; valahogy nem fűlik a fogam a pucér lábbal való káposzta taposáshoz -, meg a rizs is, de a leves lényege saját termés. Korhely levesnek is szokták… Tovább »

Miért szeretem a (házi) tepertőt?

A tepertő egy jó dolog. Finom, könnyű elkészíteni, a piacon méregdrágán lehet beszerezni, a pogácsa változata sem megvetendő, a túrós csusza is ezzel finom… És a sóbertnorbi is megmondta: nem a tepertő hízlal, hanem az a kenyér, amit eszünk hozzá.   Na én nekiálltam tepertőt gyártani. A mélyhűtőt úgyis üríteni kell, ott meg becsomagolva várta… Tovább »

Bográcsos kecskepörkölt parasztosan

Magunkhoz vettünk egy bográcsos-üstös készletet (tök szuper, egy nullával olcsóbban megúsztuk, mint ha kiépített változatot vettünk volna; az eredeti terv ez volt), és muszáj volt felavatni. Például a kekkével, amit apa vett (azt hittem, élőt, amikor felhívott vizsga előtti napon nagy boldogan, hogy “vettem egy kecskét!” – hát én annyira nem voltam boldog). Szerencsére internetet,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!