bopciblog

Hogy kerül édes és sós egy tányérra – 300 Ft-ból?

Azon kívül, hogy odarakjuk, sehogy 🙂 De most megmutatom, mennyi mindent lehet készíteni egy, azaz egyetlen csomag leveles tésztából. Gyakorlatilag két féle süti készült most belőle, de természetesen nagyon sok másfélét is – majd megmutatom 😉 -, filléres sütemények, mind, és a maguk részéről különlegesek. A képzeletünknek csak a pénztárcánk szabhat határt, hogy mivel töltjük-kenjük-daraboljuk,… Tovább »

Ha reggel, akkor tökéletes tükörtojás! De hogyan?

Ez igazából egy internetről átvett és magyarra lefordított recept. Nem csináltam képeket, ilyen jókat úgysem tudnék hirtelen készíteni, de mivel nekiálltak a pipikéink tojni – napi tizenpár tojást -, állandósult jelleggel kénytelen-kelletlen fogyasztunk tükörtojást, rántottát, és újra rá kellett “fanyalodnunk” a sok tojást igénylő sütemények készítésére. Mit mondjak, igazából a családom nem igazán bánja. Hogy is… Tovább »

Aljas vajas: ami eteti magát 2in1

A nevét apa találta ki. Mert annyira eteti magát, hogy képtelenség abbahagyni. Én, aki megfogadta, hogy na most akkor le fog fogyni, és alig eszik, na én eddig kettőt tömtem be (persze porcukor nélkül), és úúú, meg júúúújjj, kérekméééég! van. 🙂 Viccen kívüli a dolog. 🙂 Eredetileg lekváros kifli akart csak készülni, de aztán hogy… Tovább »

A párizsis-sajtos arab pékség-beli drágaság, házilag

Ugye ti is jártatok már arab pékségekben? Nagyjából minden nagyobb városba befészkelték mostanra magukat, hol így, hol úgy hívják őket, és általában érdekes, finom étkeik vannak. Sok terméküket – ha nem mindet – végigkóstoltam már, és egy olyan van náluk, amit eddig nem mertem itthon elkészíteni. Kicsit változtattam is a receptjükön, mert csak(?) házi, nem… Tovább »

Tejfölös puffancs: a tökéletes reggeli

Ti csináltatok már puffancsot? Persze, gondolom sokan vannak, akik igen, de ilyet én még soha, de soha nem kreáltam. Nem is fogok, azt hiszem. 🙂 Na nem a rosszasága miatt, hanem mert ez különleges. Naná, hogy az, hisz én találtam ki! 😀 Félre a tréfával, gyorsan körmölök egy pár sort, hogy rendben legyen minden, lejegyzésre… Tovább »

Mit vigyen a suliba a gyerkőc-projekt újabb része: a töltött kiflik

A töltött kiflik egy tipikus rém egyszerű, alap sütik. Mi kell hozzá? Egy jó, bevált recept a kifli tésztájához, és olyan töltelék, amilyet csak akarunk. Ennél semmivel sem nehezebb a dolog elkészítése. A pékek is ez alapján csinálják a kifliket – ott is van ugyebár mákos, lekváros, diós, túrós, stb. -, bár egy idő után… Tovább »

Vajrózsás fehércsokis tejbegríz, ahogy a nagymamám készítette – modern feldolgozásban

Eszembe jutott valami. Egy családi “legenda”. Amit már pontosan nem tudok, hogy honnan, kitől indult, de tény, hogy a tejbegríz készítését a nagymamám a dédmamámtól tanulta, az anyukám pedig a nagymamámtól. Én pedig az anyukámtól, a lányaim és a csepp fiacskám pedig tőlem fogja tanulni. Ez volt az egyik olyan dolog, amivel a férjeiket “megfogták”,… Tovább »

10 perces, párszázas reggeli – “Égnek áll a hajam!”

Mi ugyan vacsorára ettük – vagyis elő-vacsorára -, de tökéletesen megteszi reggelire is. Feltéve, hogy mosolygósan akarjuk indítani a reggelt. Mert ez után a tényleg nagyon gyors reggeli után garantált a vidámság. 🙂 (Akinél meg nem működik a mosolygépezet, annak gyorsan szervizbe kell mennie alkatrész-átnézésre.) 10 perces, párszázas reggeli 4+1 főre – “Égnek áll a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!