Eredetileg ki akartam próbálni az újonnan vett pogácsaszaggatót, de ez sem úgy sikerült, mint ahogy előre elterveztem. Úgy voltam vele, hogy könnyebb és olcsóbb nasival felpakolva menni a vásárba, mint ha ott kellene megvenni 3-400 Ft-ért egy darabot – ráadásul 5-en vagyunk; kész rablás! A lángost is inkább megsütjük itthon, mintsem kiadjunk érte 4-500 Ft-ot…. Tovább »
Zebracsík – vásári nasi
Eredetileg ki akartam próbálni az újonnan vett pogácsaszaggatót, de ez sem úgy sikerült, mint ahogy előre elterveztem. Úgy voltam vele, hogy könnyebb és olcsóbb nasival felpakolva menni a vásárba, mint ha ott kellene megvenni 3-400 Ft-ért egy darabot – ráadásul 5-en vagyunk; kész rablás! A lángost is inkább megsütjük itthon, mintsem kiadjunk érte 4-500 Ft-ot…. Tovább »

Miért ne kerülhetne a fokhagyma a kiflibe? 😉 Jó, jó, utána azért nem kell csókolózni, ha nem bírjátok a fokhagymát 😉 (Ebbe a csoportba speciel én nem tartozom bele, mert semmi bajom vele, és imádom is. Megfázásos időszakban pedig pont jól jön.) A tésztáról annyit, hogy kézzel érdemes készíteni, meg bele kell szánni azt a…
Mert meg kell csinálni a kuciknak a fűtött itatót. (Igen, nálunk a disznóknak királyi helyük van. Boldog disznók. Plusz gyógyszert se kapnak, így hát kirakhatnánk az “Extra bio & happy pigs” táblát az ólok fölé. 🙂 ) Apósom pedig extra jó fej, mert jön és apával megcsinálják a kacsalábon forgó, full-extrás ólat nekik. Na de ha…
Azt a nyolcvan dekás darálthúst nem akartam egyszerre felhasználni, és fasírtot óhajtott a családom. Pár napja vettünk egy darab nagy sajtot, külföldit, én meg gondoltam keverem a szezont a fazonnal, így hát belepakoltam. Maasdameres-medvehagymás ropogós fasírt Hozzávalók: 45 dkg darált hús (disznó vagy csirke) 5 dkg füstölt szalonna 5 dkg reszelt maasdamer sajt 1…
Amikor az ember rákattan a medvehagymára, és azon kapja magát, hogy még-még-még, ott nincs más megoldás: a pizzába is tenni kell. Nem rontotta el 😉 Medvehagymás pizza Hozzávalók: 1 dl víz 20 dkg liszt 2 ek olaj Csipetnyi só 1/6 friss élesztő 2 ek tejföl 1 mk medvehagyma 5 dkg feta sajt/friss krémfehér sajt 3…
A sajt egy különlegesen finom dolog. Bevallom, én tizenpár éves koromban szoktam rá, amikor a Betty Mahmudi könyvét olvastam. Anyukám nem győzte venni nekem a sajtot – azóta is tart ez az imádat. Aki hasonlóan sajt-rajongó, biztosan örülni fog ezeknek a képeknek 🙂 Forrás: google...
Nagyon sok édességet csináltam az utóbbi pár napban, így muszáj volt már egy sós nasit is készítenem. A friss sajt ott volt a hűtőben, lassanként lejáró szavatossággal, úgyhogy fel kellett használnom. De nem sajttortához. Az édes. Nem is kicsit. A túróból már túrós táska készült – leveles tésztából -, úgyhogy amiatt sem tudtam túrótortát csinálni….
Azon kívül, hogy odarakjuk, sehogy 🙂 De most megmutatom, mennyi mindent lehet készíteni egy, azaz egyetlen csomag leveles tésztából. Gyakorlatilag két féle süti készült most belőle, de természetesen nagyon sok másfélét is – majd megmutatom 😉 -, filléres sütemények, mind, és a maguk részéről különlegesek. A képzeletünknek csak a pénztárcánk szabhat határt, hogy mivel töltjük-kenjük-daraboljuk,…
A szűz leves a neve alapján is elég különleges, hát még az íze! 🙂 Attól szűz, hogy szűzérme van benne, és ugyan az elkészítése közben bele kell tenni alkoholt, de a végén kiderül: ha ettünk belőle, nyugodtan vezethetünk, semmi baj nem lesz szondázáskor. Pedig sört ittunk – azaz ettünk. 🙂 De hogy hogyan kerül bele…
Az alábbi recept egy nagyon gyors, egyszerű, ám igencsak finom dolog, a baguett egyik változata – mondhatni bopci-módra. Az oka? Mert a nagyonokos törvényhozók kitalálták, hogy vasárnap csak a kis boltok lehetnek nyitva, mi pedig évek óta csak vasárnap érünk rá elmenni boltba. Ez is általában vasárnap délután-este volt, mire eljutottunk valahova. Elhiszem, hogy a…