bopciblog

Apósom roppanós hordós uborkája

Van, aki nem szereti a savanyúságot? Télre, a csülökpörkölt és társai mellé alapból bontani szokott az ember egy-egy üveg savanyúságot, vagy vödröst, és azt hiszem, nem mindegy, hogy mi az, amit eszünk. Manapság annyi mesterséges adalékanyagot adnak az ételekhez, hogy felsorolni is nehéz. Az alábbi recept apósoméktól származik. Ők évek óta ezt készítik – elég… Tovább »

Házi savanyúságom

Nyáron az egyik leggyakrabban eltett étel az uborka. Ki édesen, ki savanyúan, ki vizesen, de a lényeg, hogy tartósítjuk, konzerváljuk. A leggyakoribb a kovászolás, amit el szoktak követni, ám mivel apa kikötötte, hogy ő nem eszik egy falat kovászos uborkát sem, úgy csináljam – hát azt még nem kezdtem elrakni. Helyette viszont itt van egy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!