bopciblog

Svéd uborka – a legegyszerűbb savanyúság

Férj kikötötte, hogy ezt csinálni kell, mert ő szereti. (Én meg mivel vele vagyok így, muszáj volt.) Részemről nagyon ismeretlen dologról van szó, illetve valami halovány emlékem van, hogy a nagymamám befőttekkel zsúfolt lakásában ilyen is volt. Egy nagyon pofonegyszerű tartósított, szezonális savanyúságról van szó, úgyhogy nem volt kétséges, hogy felkerül a blogra. Kezdőknek is… Tovább »

Házi savanyúságom

Nyáron az egyik leggyakrabban eltett étel az uborka. Ki édesen, ki savanyúan, ki vizesen, de a lényeg, hogy tartósítjuk, konzerváljuk. A leggyakoribb a kovászolás, amit el szoktak követni, ám mivel apa kikötötte, hogy ő nem eszik egy falat kovászos uborkát sem, úgy csináljam – hát azt még nem kezdtem elrakni. Helyette viszont itt van egy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!