Gyereknapra valami különlegeset akartam kreálni. Eper volt dögivel – van is még szerencsére, a csüngő eper is érik befele <3 -, a csoki is szériatartozék nálunk, főleg, ha sütiről van szó, a túrót is szeretik, krém formájában magukba tömni. Nem kellett sokat gondolkodni, mi legyen a menü 🙂 Tojás annyi van még mindig, hogy Főcsatornát… Tovább »
Tejszínes-epres túrókrémtorta
Gyereknapra valami különlegeset akartam kreálni. Eper volt dögivel – van is még szerencsére, a csüngő eper is érik befele <3 -, a csoki is szériatartozék nálunk, főleg, ha sütiről van szó, a túrót is szeretik, krém formájában magukba tömni. Nem kellett sokat gondolkodni, mi legyen a menü 🙂 Tojás annyi van még mindig, hogy Főcsatornát… Tovább »

Sok tortát kellett – volna – készítenem, konkrétan hatot. Igen, hatot, egy alkalomra. De a végére csak 3 készült el, mert apa rám parancsolt, hogy eddig és ne tovább! (Így most is ott van, még betöltetlen állapotban egy kakaós piskótatorta alap, amit majd be fogok tölteni valamikor. Még nem tudom, mikor és mivel, de töltve…
Ez egy olyan süti lett, ami – mivel még mindig nem tudok szép szeletet vágni – nem pont olyan, mint akartam. Egy szó, mint száz: randa egy vágókészségem van, nincs mit tagadni. Hogy cukrászdák miért nem csináltak eddig ilyet, fogalmam sincs, hisz rém egyszerű az elkészítése; cserébe roppantmód finom. (Hehe, levédetem!) Hozzávaló-ügyileg nem sorolnám a…
A következő recept egy pofonegyszerű dolog, ami tökéletes a forró napokra, hisz csak kb. fél órát kell a sütéssel bajlódni, aztán folyamatosan csak hűteni. Alapanyag tekintetében bizony kell bele drága dolog, hisz tejszínes a krém. De az összhatás kárpótolja az embert 😉 Tejszínes citromszelet Hozzávalók: tészta: 6 tojás 7 ek cukor 6 ek liszt 2…