A karajt mindenki szereti. Mert aránylag sovány hús és íze is szokott lenni. Ha pedig nincs, akkor csinálunk neki 😉 A gombával volt tele a reklámújság, Férj rá is csapott, hogy márpedig ez kell, ilyet is vegyek, olyat is, és majd így-úgy csináljam meg (süssem, főzzem, rántsam, stb.), mert ő szereti ám a gombát. Igen?… Tovább »
Isteni, tárkonyos, krémes, murcis, gombás karaj masnitésztával
A karajt mindenki szereti. Mert aránylag sovány hús és íze is szokott lenni. Ha pedig nincs, akkor csinálunk neki 😉 A gombával volt tele a reklámújság, Férj rá is csapott, hogy márpedig ez kell, ilyet is vegyek, olyat is, és majd így-úgy csináljam meg (süssem, főzzem, rántsam, stb.), mert ő szereti ám a gombát. Igen?… Tovább »

Amikor kénytelen-kelletlen muszáj mélyhűtőt üríteni, akkor igen érdekes dolgokat lehet ám összedobni. Az egyik főzőműsorban láttam egy picit hasonlót, ott a sötét bőrű hölgy – valami Nyguya vagy hasonlónak hívták – csinálta azt, hogy kihámozta a kolbászt a bélből és azzal kezdett valamit tovább. Én ezzel az eljárással készítettem a húsos makarónit, amiből megmaradt, ugyanazt…
Lehűlt az idő, így én megkockáztattam egy rövidke főzést. A cukkini és a paradicsom a nyár egyik fő finomsága, amit nagyon szeretek variálni különböző módon: hol pizzának, hol süteménybe, hol rizzsel, hol – mint most is – tésztával. Na jó, bevallom, mivel paradicsomos tésztát szeretett főzni a kedvenc színészem, amíg meg nem halt (nem pedig hagymás…
Ha itt a bográcsszezon, a kerti bulik és grillezések időpontja (és Férj beszerzett egy tésztagyártó kütymőköt), aranyárban mérik a lebbencs- és laskatésztát, tojásunk több van, mint aminek a nyakára tudunk hágni… ez mind-mind ok arra, hogy nekiálljunk tésztát gyártani. Sarjak segédkeztek. Mi pedig nagyon örvendeztünk neki. Mivel a gyurmázáshoz hasonló ez a tevékenység, elég…
Valamiért kínai kajára fájt a fogam. A plázába most nem mentünk el emiatt (ott a legjobb a kínai egész Debrecenben), így hát amíg apa szerel, én főzök. Kiokoskodtam, hogyan is lehet megcsinálni, hogy roppanjon is a zöldség, de meg is legyen sülve, ám nem összesülve, és még sütő sem kell hozzá, csak egy kerámia bevonatos…
Megint egy olyan receptet hoztam, ami kb. 150 Ft/fő áron készült. Mert én ilyen vagyok, hogy olcsón is főzőcskézek. Anno volt időm megtanulni, hogyan lehet (aránylag) egészséges, ám laktató ételt fillérekből varázsolni. Tessék, ki lehet próbálni egészen nyugodtan! 🙂 A máj egyébként egészen magas vastartalommal bír, ami a téli időszakban határozottan pozitív dolog. Friss zöldséget nem sokat lehet…
Ugye mindenki látta a Valami Amerika 2-t, ahol elhangzik az eredeti mondat: “Lesz habzsi-dőzsi, tejben-vajban, fűvel-fával.”? 😉 Aki nem látta, nézze meg, mert én akkorát kacagtam rajta, hogy ihaj! Nos, ennek a mondatnak az alapján készült el ez a hó elejére való tésztaétel, hisz ahhoz képest drága dolgok vannak benne, ahogy az ember áll karácsony…
A káposztás kocka/tészta kifejezetten az a kategória, ami olcsó (fizetésnap előtt tökéletes!), szezonális, “egészséges”-nek mondható, mert van benne zöldség, és ha sok tésztával van elkészítve, akkor laktató. Persze nem a legalacsonyabb a ch-tartalma, de jelenleg bánja kánya, mert hetek óta kívántam ezt a fajta bűnös élvezetet. Egyébként sem tudok olyan sokat enni belőle, hogy azzal…
Van egy recept, amit anno egy barátnőmtől hallottam, előtte költöttem rengeteget a porokra (Knorr, Maggi, saját márkás termékek), ezzel együtt mérgekre, mert mi a fene van vajon bennük, azóta nagyon kevés kivétellel én készítem, mert gyorsan megvan, fillérekbe kerül, laktató, hús és tészta. A pasta 🙂 ahogy az olaszok mondanák. 🙂 Ha másról nem, a…