bopciblog

Fenséges hu-go-ku, avagy mediterrán vacsora 30 perc alatt

A Hu-go-ku a son-go-ku helyett került a tányérra, ráadásul egyáltalán nem pizzaként, hanem szimplán egy picit zöldséges húsként. Az oka: a mélyhűtőt üríteni kell, mert anyóséknál nagyon tele a mélyhűtő a mi kucinkkal. Azzal a szép, őzikéhez hasonló nagydarabbal, aki pár hónapja van levágva. Az ilyenfajta nézelődés minden háziasszonyt utolér, ha egy kicsit is olyan,… Tovább »

Különleges hústöltés hússal

Milyen az, amikor húst hússal töltünk, mégsem költünk rá milliókat? A töltött húson (tehát darált hús, benne kolbász) kívül persze. Mi vettünk tegnap fél kilónyi karajt felszeletelve, és nem volt kedvem az olajgőzben főni az amúgy is 33 fokos benti hőmérsékletben. Remélem ez nem bűn szerintetek sem 😉 Tehát a rántott hús kihúzva, negatív előjellel…. Tovább »

Gázos csirke

Csirkére fájt a fogunk. A mélyhűtőben ott árválkodott egy csomag darált csirkemell, klasszikusat nem akartam csinálni belőle, és magamat ismervén biztosan összekeverném a holnap vásárolt darált csirkemellel – mert tuti venni fogok. A darált csirkemell egy olyan dolog, amit én a konyhai (fogyózós) alapfelszereltség közé sorolok, hisz nagyon sok dolgot lehet belőle elkészíteni: fasírt, rakott étel, stb., ráadásul… Tovább »

Vaníliás suba

Este szendvicset akartak enni a gyerekek. Csak kifli volt itt (éljen a vasárnapi boltbezárás!), de ahogy vágtam volna ketté, hirtelen kitört egy felkiáltás belőlem apa irányába: hú, miért nem mondtad, hogy ez dobverővé változott? De vacsi az kellett, és egy gyors szekrényfeltúrás után tisztán láttam: mákos guba nem lesz belőle. De vaníliás suba még lehet… Tovább »

Amikor a szezon keveredik a fazonnal: sok nemzet egy tányéron

Mit is jelent a cím? Mindent, mindennel kevertem. Nem ám kicsit, hanem nagyon. Ezért az eredmény számomra is meglepetés lett. De a finomabbik fajtából szerencsére. Van ebben ám minden nemzedék eledele: magyar, mexikói, olasz, görög… egy tányéron. Sok nemzet egy tányéron Hozzávalók: tészta: 50 dkg liszt 1 ek sültcsirke fűszerkeverék (Lidl) fél dl olaj 1… Tovább »

Vörösboros csirkemáj fokhagymás spenóttal – mert olyan romantikus a hangulat

Ugye mindenkinek megvan az “ettől olyan romantikus hangulatom lesz!” hölgy a reklámban? (Spenótreklám) Én még véletlenül sem szoktam az ilyen reklámokra ugrani és megvenni az adott terméket – bár tény és való, hogy jól csinálták meg, mert elég szexin nyalogatja az ujját a hölgy -, mert az eszem és a pénztárcám még mindig együtt szokott… Tovább »

Kakukkfüves csirkecomb

A délelőttöt az újabb sok-sok zöldség elvetésével töltöttem. Kicsi Katicám is segített. Vetettünk padlizsánt és brokkolit, valamint egy “keretként” eldugdostunk sok-sok popcorn kukoricát. Nem boltit, hanem amit apa szerzett még tavaly ősszel. 🙂 Szóval sok időm nincs, meg hát a kis kétlábúak is elkezdtek kibújni, kicsit hamarabb, mint vártuk, úgyhogy kénytelen-kelletlen a cirkuszt lefújtam. 🙁… Tovább »

Vadulós kínai – hawaii pizza helyett

A vadulás az egyik hozzávalóban rejlik. Nem, nem vadrizs van benne. 🙂 A vadulás egy különleges fűszer eredménye, amit borókabogyónak hívnak, és nagyon-nagyon különleges ízt ad az ételeknek. Nem használtam még, de most kipróbáltam, és azt hiszem, fogom még használni a továbbiakban is – főleg, hogy a zacskóból pár szem hiányzik mindössze. Ha valaki különleges… Tovább »

Elfoglalt csirke, nagyon elfoglalt anyukáknak/háziasszonyoknak

Az elfoglalt csirke azért elfoglalt, mert a csirkével ellentétben Dedóvó Házirobot – alias én – az, aki annyira el van foglalva, hogy nincs ideje például előfőzni-bepanírozni vagy fűszerezni-sütni, állandóan figyelni, stb., ergo annyira nem volt most időm semmire, hogy szó szerint összedobtam és alágyújtottam. Ehhez persze szükség van egy kuktára, ami azért manapság majdnem minden… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!