bopciblog

Gyors, istenien krémes és finom zöldbabos csirkemell

Ilyen lágy, krémes szósszal/mártással még nem főztem csirkét! Főleg nem úgy, hogy ennyire finom legyen. Nem, ez nem hülyeség, tényleg olyan szinten lett finom, hogy elcsodálkoztam rajta. De megvan ám a titok nyitja, hogy is kell csinálni! 😉 A hűtőben ott árválkodott egy egész csirkemell filé, én pedig féltem, hogy meg fog romlani. Úgyis fel… Tovább »

Édes, fűszeres, csípős, gyógyító: rozmaringos húsgombóc

Eredetileg fasírtot akartam sütni. Aztán tárkonyos ragulevest. De a végére paradicsomos húsgombóc lett, nem pont hagyományos módon. Amit így, utólag egyáltalán nem bánok, hisz olyan ízvilágot hoztam össze, hogy – szégyen vagy sem -, mindannyian repetáztunk belőle. A különlegessége tényleg a fűszerezése, mert nem pirospaprika és só van benne, hanem egy elenyészőnek nem nevezhető mennyiségű… Tovább »

Maasdameres-medvehagymás fasírt

Azt a nyolcvan dekás darálthúst nem akartam egyszerre felhasználni, és fasírtot óhajtott a családom. Pár napja vettünk egy darab nagy sajtot, külföldit, én meg gondoltam keverem a szezont a fazonnal, így hát belepakoltam. Maasdameres-medvehagymás ropogós fasírt   Hozzávalók: 45 dkg darált hús (disznó vagy csirke) 5 dkg füstölt szalonna 5 dkg reszelt maasdamer sajt 1… Tovább »

35 perces ebéd: Brassói bopci módra

Ilyen gyors ebédet ritkán rittyentettem eddig. Nem akart apa pörköltöt enni, pedig amiatt vettem disznócombot – nem, a sajátjaink élnek még; igaz, ahogy elnéztük a Farmer Expon a 130 kilós példányokat, a mienk csak vagy 30 kilóval több már most, mint azok ott. Ebből a fenti irományból kiderül: igen, disznóhús volt az alapja. Meg –… Tovább »

Rakott cukkini

Egy újabb finomság a cukkiniszezon közepén. Sütőt be kell hozzá kapcsolni, ezért az árnyékban 40 fokos hőmérsékletnél nem érdemes igazán megcsinálni, de amíg még nincs itt újra az überhipernagyon kánikula, addig még egy ebédet megér a dolog 😉 Ez egy alaprecept, amit úgy variálunk, ahogy akarunk. Rakott cukkini Hozzávalók: 1 nagyon nagy cukkini (kb. 1… Tovább »

Szójás-sörös csirkecomb sültlizzsel

Ugye mindenkinek megvan a Halálos fegyverben a Benny bácsi? A híres mondatával, hogy “Az nem sült lizs, hanem sültlizs, maga ploli!”. Na ez a sültlizs van elkészítve a csirkecombbal. Hogy miért vagyok most ennyire ázsiai beütéssel? Igazából fogalmam sincs 🙂 Csak úgy 🙂 Tegnap elkészült ugyebár a darált húsos kínai, most meg a tészta helyett… Tovább »

Különleges hústöltés hússal

Milyen az, amikor húst hússal töltünk, mégsem költünk rá milliókat? A töltött húson (tehát darált hús, benne kolbász) kívül persze. Mi vettünk tegnap fél kilónyi karajt felszeletelve, és nem volt kedvem az olajgőzben főni az amúgy is 33 fokos benti hőmérsékletben. Remélem ez nem bűn szerintetek sem 😉 Tehát a rántott hús kihúzva, negatív előjellel…. Tovább »

Gázos csirke

Csirkére fájt a fogunk. A mélyhűtőben ott árválkodott egy csomag darált csirkemell, klasszikusat nem akartam csinálni belőle, és magamat ismervén biztosan összekeverném a holnap vásárolt darált csirkemellel – mert tuti venni fogok. A darált csirkemell egy olyan dolog, amit én a konyhai (fogyózós) alapfelszereltség közé sorolok, hisz nagyon sok dolgot lehet belőle elkészíteni: fasírt, rakott étel, stb., ráadásul… Tovább »

“Csípős” csirke

Igazából azt kellene mondanom, hogy borzalmasan el lett rontva, hisz nem csípett egyáltalán. De mégsem mondhatom ezt, hisz ilyen rekordsebességgel soha nem ettek még a lányaim húst, mint ezt. Rájuk jött ugyanis a “nem-eszek-húúúúúst!” hisztéria, de ezt valamiért tömték befele. Na jó, nekem is ízlett! 😉 🙂 “Csípős” csirke Hozzávalók: 10 db csirkeszárny 3 db… Tovább »

Vörösboros csirkemáj fokhagymás spenóttal – mert olyan romantikus a hangulat

Ugye mindenkinek megvan az “ettől olyan romantikus hangulatom lesz!” hölgy a reklámban? (Spenótreklám) Én még véletlenül sem szoktam az ilyen reklámokra ugrani és megvenni az adott terméket – bár tény és való, hogy jól csinálták meg, mert elég szexin nyalogatja az ujját a hölgy -, mert az eszem és a pénztárcám még mindig együtt szokott… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!