Reneszánszát éli sok helyen a retro. A rántott párizsi az egyik ilyen retro étek – na meg a vékony pénztárcával rendelkezőké. Most mi is vékonykák vagyunk pénztárca-ügyileg, ezért muszáj volt a rántott párizsit felszolgálni étek gyanánt vacsorára. Na persze nem is mi lennénk, ha a gyerkőcök a felét nem termelték volna be előre, kirántás nélkül!… Tovább »
Nagyon vékony pénztárcás hami: a rántott párizsi
Reneszánszát éli sok helyen a retro. A rántott párizsi az egyik ilyen retro étek – na meg a vékony pénztárcával rendelkezőké. Most mi is vékonykák vagyunk pénztárca-ügyileg, ezért muszáj volt a rántott párizsit felszolgálni étek gyanánt vacsorára. Na persze nem is mi lennénk, ha a gyerkőcök a felét nem termelték volna be előre, kirántás nélkül!… Tovább »

B.I.S. emlékére – nyugodj békében! 🙁 A hami éppen úgy állt, hogy a karaj kiolvasztva, kiklopfolva, amikor fellestem a fészbúkra, és áll-leesés. Meg döbbenet. Aztán a te jó ég, csak nem az történt, és pont azzal, akire gondolok?! De, bizony az. Tehát egy újabb, értelemetlen haláleset történt szeretett városomban. Bár nagyon ritka, hogy egy halál értelemmel…
Akik ismernek, tudják, hogy a picim nem bírja a tehéntejet. Vagyis bírni bírja, csak éppen sűrűn ellepik utána a katicabogarak, és a pocakja is rendetlenkedik. Ezért kénytelen-kelletlen muszáj volt átállnunk valamennyire a tehéntej-mentes étkezésre. Nem könnyű annyira, mint első lépésben látszik – főleg, hogy a juhtúróba is tehéntejet tesznek -, mert nagyon meg kell nézni…
Hogy miért ez a furcsa cím? Mert nem vagyok benne biztos. 🙂 A múltkor a TV-ben láttunk egy főzőműsort, és ott rizottót készítettek. Kiderült, hogy mi tulajdonképpen – amikor én főzöm a pocakbavalót – rizottót szoktunk enni nagy általánosságban. Mert enyhén szólva nem szeretjük a “főtt” rizst, ami ugye kemény, fővetlen, ám ebből kifolyólag pergős…
Többen kértetek karácsonyi menüre ötleteket. Íme, ez is egy olyan, különleges és mégsem drága. Ráadásul az összes hozzávalója akciós a legnagyobb hipermarketben most. Igen, elismerem: nem klasszikus karácsonyi menübe illő a tányéron szereplő étek, ám elég különleges ahhoz, hogy ráfoghassuk: ünnepi. Mert mi is jellemzi a karácsonyi készülődést? Almaillat, sütemény, zsírszag, élesztőszag, előreláthatólag hatalmas súlyfelesleg felszedése…
Ugye mindenki látta a Valami Amerika 2-t, ahol elhangzik az eredeti mondat: “Lesz habzsi-dőzsi, tejben-vajban, fűvel-fával.”? 😉 Aki nem látta, nézze meg, mert én akkorát kacagtam rajta, hogy ihaj! Nos, ennek a mondatnak az alapján készült el ez a hó elejére való tésztaétel, hisz ahhoz képest drága dolgok vannak benne, ahogy az ember áll karácsony…
Az oldalast kivételesen időben kivettem a mélyhűtőből. Mégsem olvadt annyira gyorsan, mint elvártam tőle. Így hát a mikróban voltam kénytelen kiolvasztani teljesen. Aztán bepakoltam a tepsibe, de sehogy nem akarta megállni benne; kénytelen voltam darabolni. De legalább egy-egy falat husi lett belőle. Nem rossz azért ez a variáció sem, arra jutottam. Apa pedig amikor hazaugrott…
Ez tulajdonképpen nem is mondható ebédnek, hisz nem leves+második+desszert, hanem sült krumpli, virsli, meg – a múltkor volt akciós – savanyúság. Tulajdonképpen tökéletes, ha éhes a család, a hűtő kong az ürességtől, és csak egy virslicsomag (bontva) és egy savanyúság lapul benne, meg a spájzban/kamrában van még egy kilónyi krumpli. Mert ennyi kell hozzá. 🙂…
Apa ugyebár ma bement dolgozni. Hiába mondtam, hogy ne menjen. Aztán háromnegyed 12-kor felhívott, hogy gyorsan kapjam össze a konyhát, mert egy picikét többen leszünk délután és este. Nadeszuper. Éppen ott tartottam, hogy a wokba pakoltam a csirkemellkockákat. Így hát maradt a többi csirkemell feldarabolása is, és azt is hozzáraktam a wokban levő társaihoz. (Meg…
A NFKKK egy rövidítés. Hosszabban és konkrétabban: a NemFukarkodóKukoricásKolozsvárisKaja. Így, egyben. Csak mert így jobban néz ki, és ha csak azt írom, hogy kukoricás egytálétel, az olyan snassz. Ez pedig az én fejemből pattant ki, úgyhogy ez lesz a neve és punktum. 🙂 Khmm, ez igazából minden, csak nem fogyókúrás hami, tehát ha valaki véletlenül…