Apa este már úgy jött haza, hogy jajj, ő nagyon rosszul érzi magát. Én pedig nem hagytam békén, csak mondtam a magamét, hogy mennyire örülök neki, hogy ilyen sokan nézik a blogot. (Tényleg öröm és boldogság van miatta! :)) Aztán estére a pici pasim belázasodott, fogalmam sincs, mitől, talán a melegtől. Nagyjából hajnali 2-ig cserélgettem… Tovább »
Apagyógyító krumplis tepsis lángos
Apa este már úgy jött haza, hogy jajj, ő nagyon rosszul érzi magát. Én pedig nem hagytam békén, csak mondtam a magamét, hogy mennyire örülök neki, hogy ilyen sokan nézik a blogot. (Tényleg öröm és boldogság van miatta! :)) Aztán estére a pici pasim belázasodott, fogalmam sincs, mitől, talán a melegtől. Nagyjából hajnali 2-ig cserélgettem… Tovább »

A következő hús ellenállhatatlan, és abszolút alfabéta, tehát kezdőkonyhatündérek is el tudják készíteni. Kevés hozzávaló kell, kevés konyhai tudás, minimális ráfordítási idő – viszont ha nem hidegfalú a sütőnk, nem érdemes a közelben tartózkodni. 😉 A húsról elöljáróban: a húsboltokban lehet kapni olyan húst, hogy disznócomb szelet csonttal. Azt hiszem, ez a hivatalos megnevezése. A lényeg…
Milyen az, amikor húst hússal töltünk, mégsem költünk rá milliókat? A töltött húson (tehát darált hús, benne kolbász) kívül persze. Mi vettünk tegnap fél kilónyi karajt felszeletelve, és nem volt kedvem az olajgőzben főni az amúgy is 33 fokos benti hőmérsékletben. Remélem ez nem bűn szerintetek sem 😉 Tehát a rántott hús kihúzva, negatív előjellel….
Mivel érik a zöldborsó mostanában – bár a környéken elég sok gazda morgolódik, mert nem sikerült jóra a borsója, hisz először elszáradtak, majd megrohadtak a hirtelenjött esőben -, úgy gondoltam, jöhet egy szezonális recept. Vasban gazdag étel következik, ami nem fogyókúrás! Zöldborsós máj Hozzávalók: 80 dkg friss csirkemáj 2 dl száraz rizs egy nagy zacskó,…
Tegnapról megmaradt egy jó adag milánóis-bolognais szósz. (A nem gombás-sonkás készült. :)) Unalmas lett volna ugyanazt enni, mint tegnap, úgyhogy újítanom kellett. Andi szerint finom lett. Na meg a gyerekek szerint is. Amíg az apák kint ügyködtek – készülni kell, mert vesz apa malacot és kell a hely nekik -, az anyukák és a gyerekek…
Eredetileg citromos mignont akartam sütni. Mert ugye a boltban 140-150 Ft-tól kezdődik darabja – egy cukrászdában meg… húúúhh! Szóval nem kifizetődő venni. 🙂 Nekiálltam netet böngészni miatta. Mit mondjak, egyik-másik recpet a semmivel volt egyenlő, úgyhogy én saját fejből nekiálltam. Hát, a citrommáz nem cukormáz lett, egyáltalán nem, így csak citromos sütinek nevezhetem el azt,…
Reggel elkezdtem sütni. Mert azt hittem, rá fogok én érni annyira. Na de nem kelt meg a tészta, sehogy, akármilyen fenyegetéssel éltem felé. Hogy a liszt vagy az élesztő volt a hibás, nem tudom, de mérgemben hozzátettem egy csomag sütőport, így aránylag jó lett az állaga, növekedett is, és csak meg kellett sütni. Csigát nem…
Mondhatnám, hogy ilyen-olyan ízesítésű a torta, de nem mondom, mert nagyon finom, könnyű és gyors elkészíteni, megállhatatlan az elfogyasztása – nameg tegnap Edina nap volt, és az egyik (Edina nevű) barátnőm a (szintén Edina nevű) nagylányának csodacuki tütüt csinált, rózsaszínt, és az pont olyan színű, mint ez a torta… szóval legyen a neve a tortának…
Ez nem az a klasszikus kekszgolyó. Egyáltalán nem. Mert eredetileg nem is kekszgolyót akartam csinálni. Úgy történt, hogy vettem egy kilós sajtot. Azt a sajttortának valót. Aztán ahogy rájöttem, hogy bizony 6 db leendő kiscsirkét kellene hozzá feláldozni, gyorsan átgondoltam a tervemet és inkább golyókat kezdtem el belőle gyártani. Bögrés sajtgolyó Hozzávalók: 1 bögre darált…
A barátnőzéskor finoman szólva és enyhén fogalmazva bevágott a két kicsi drágaság egy egész csomag vaníliás kekszet. Jó alaposan kikérdeztem a barátnőmet, mit adott nekik, hát kiderült, hogy az Auchanból vett vaníliás karikát, bevonva étbevonó masszával. Nosza, ugrottunk is kifele, merthogy a pici pasim nem lett kiütéses, megtaláltuk, megvettük, de én vagyok olyan pofátlan, hogy…